Как да се избавим от черните точки?

person Posted By: White Flower list In: Новини On: comment Comment: 0 favorite Hit: 3480

Ежедневната грижа за кожата е трудна задача, а премахването на черните точки е истинско предизвикателство.

Можете да опитате да ги изстискате, но рискувате да травмирате кожата си по начин, който кара черната точка, която сте отстранили, да изглежда като белег след рана. За щастие има нещо средно както за премахване, така и за предотвратяване на черни точки. Първо трябва да разберем какво причинява черните точки. (Както казва Сун Дзъ, опознайте врага си.)

Как да се избавим от черните точки -  съвети от whiteflower.bg

Черните точки се образуват, когато отворът на пората на кожата ви се запуши със себум. Мъртвите кожни клетки и мазнината се събират в порите. И ако порите не са покрити от кожата, излагането на въздух ги кара да почернеят, тъй като се окисляват. Някои черни точки могат да продължат дни, седмици или дори месеци, ако не бъдат извлечени, докато тялото ви обикновено изчиства малки бели точки в рамките на една седмица до 10 дни. Тези промени в ежедневната ви грижа за кожата могат да ви помогнат:

1.Измийте с нежен почистващ гел

Устоявайте на изкушението да предприемете груба атака срещу черните си точки. Всъщност най-добре е да използвате мек почистващ препарат. В противен случай, ще изсушите прекалено кожата си, което всъщност може да предизвика свръхпроизводство на себум и допълнително да изостри проблема. Опитайте опция като Q-ACNE DETERSION почистващ гел, която действа като овлажнител и помага на кожата ви едновременно да се почисти и хидратира.

2.Напарете лицето си

Уредът за пара за лице е чудесен начин да разширите порите си и да разтопите мазнините в тях. Но ако нямате такъв, започнете с вземане на душ или измиване на лицето си и след това нанесете тънък слой от най-силния овлажняващ крем или гел, който притежавате, върху зоната, която ще третирате. Овлажняващият препарат ще създаде временно уплътнение, за да задържи топлината, уловена в кожата ви, което прави премахването на мазнините от порите по-безпроблемни. След това покрийте областта с найлоново фолио и нанесете гореща, влажна кърпа и наслоете още една отгоре. Наслояването на кърпите ще гарантира, че топлината се задържа в кожата ви. За безопасно извличане и най-лесно отстраняване е важно кожата ви да е възможно най-мека. След няколко минути отстранете кърпите и фолиото и добавете още един слой овлажнител, за да поддържате кожата си хидратирана.

3.Ако трябва да стискате, никога не използвайте ноктите си

Ако извличате мазнината от порите си с пръсти, „ключът е да бъдете нежни“. Ето пример: Започнете с напълно чисти ръце и не забравяйте да не поставяте пръстите си твърде близо до черната точка. Разширете ги малко, така че черната точка да бъде извлечена по-лесно от по-дълбоко ниво в кожата ви, преместете пръстите си, за да го улесните и да избегнете образуването на белези.

4.Използвайте лента за пори

Лентите за пори помагат да се отървете от черните точки по най-елементарния начин: като ги изтръгнете. По същество това е поставяне на лейкопласт на носа ви. Така че, ако кожата ви е била адекватно подготвена с топла вода и порите са отворени, изсмукването от премахването на лентата ще повдигне уловените остатъци на повърхността. Въпреки това те всъщност не лекуват черните точки; те просто премахват най-горната (и видима) част.

5.Опитайте някои апарати

Има и вакуум за пори, който буквално изсмуква отломките от кожата ви. Но си струва да направите малко проучване, преди да използвате такъв, тъй като понякога той може да бъде твърде силен и да причини повече вреда, отколкото полза.

6.Използвайте витамин С

Разбира се, съставки като бета хидроксидни киселини и бензоил пероксид работят чудесно при акне и запушени пори. Но любимата ви изсветляваща съставка, витамин С, всъщност може да бъде невероятно мощна за изчистване на черни точки. Черната точка е просто мазнина, която е излязла на повърхността и се е окисила поради контакт с външния въздух. Това окисляване кара черните точки да станат черни. За да се борите с този процес и да предпазите мазнината от окисляване толкова бързо, използвайте антиоксидант като витамин С. Важно е да знаете, че трябва да се използва стабилна форма на витамин С, тъй като нестабилните форми могат да се окислят бързо и да причинят още повече черни точки.

7.Научете кога да се откажете от упорита черна точка

Наистина трябва да се насочите само към най-тъмните, по-очевидни черни точки от самото начало. Но ако една от тези тъмни черни точки не излезе, поемете дълбоко въздух и я оставете. Ако не излезе след три опита, не го правете повече или рискувате да увредите кожата си или потенциално да спукате капиляра. Ако не излиза, това означава, че не е моментът да я премахнете. Можете просто да се върнете към нея друг ден. По-добре е, отколкото да причинявате щети. Освен това, разбира се, има вероятност това, което смятате за черна точка, всъщност да не е черна точка. Дълбоките кисти или милиуми /бели точки/ могат да се маскират като черни точки и двете налагат посещение при дерматолог, тъй като и двете изискват повече от просто извличане.

8.Посетете дерматолог или козметик

Понякога е най-добре да оставите професионалист да се справи. Ако е трудно да премахнете черните точки и не постигате резултати, тогава определено потърсете дерматолог или козметик специалист.

За цялостно почистване и поддържане на кожата Ви можете да използвате нашите продукти – Q-ACNE DETERSIONQ-ACNE COMPLEX и Q-PROTECTIVE.

Коментари

Няма коментари!

Оставете вашият коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември

Регистрация на нов профил

Вече имам профил?
Вход или Възстановяване на парола