Сън по пътя към красивата кожа

person Posted By: White Flower list In: Новини On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2758

Най-достъпното средство за красива кожа, е сънят. Най-малко седем часа сън променя живота: подобрява умствената издръжливост, способността да се справя, метаболизма и имунната функция.

И ако красотата е вашата мотивация, има стимул и за кожата ви. „Мислете за съня като храна и вода за кожата си“, казва нюйоркският дерматолог Уитни Боу. Хроничното недоспиване може да изостри акнето и възпалението, а постоянно високите нива на кортизол ще разграждат колагена.

Липсата на сън стеснява кръвоносните съдове, което пречи на кожата да получава хранителни вещества. Докато 25 процента от стареенето на кожата може да се дължи на генетиката, огромните 75 процента се влияят от епигенетиката или фактори на околната среда и начина на живот като съня. „По-вероятно е тялото ви да влезе в дълбок сън, ако температурата в спалнята ви е от по-хладната страна“, казва Боу. И накрая, не лягайте, освен ако не ви се спи. Станете и направете нещо нестимулиращо, докато усещането се върне. По време на съня кожата, а и всички клетки се обновяват. Процесите по регенерация се случват именно през нощта, с най-голяма активност между полунощ и 1ч. Нощта е времето, в което много от хормоналните и метаболитните процеси се задействат. Ако не ви достига сън, тези процеси се нарушават. Оптималната продължителност на нощния сън е от 7 до 9 часа. Спите ли прекалено дълго обаче, ще подпухнете заради задържането на вода и ще се наруши структурата на кожата. 

Ето няколко съвета за здрава и красива кожа:

  • Опитайте се да заспивате по гръб. Спането по корем притиска лицето във възглавницата и кожата страда.
  • Калъфката ви трябва е много нежна, най-добре е да е копринена. Тя щади кожата.
  • Изпийте чаша вода преди лягане, за да не позволите на организма да се дехидратира по време на сън.
  • Кожата произвежда нов колаген, докато спим, което намалява възможността от поява на бръчки. Тялото ни увеличава притока на кръв към кожата, докато спим, което мигновено води до по-сияен и блестящ тен на лицето.

Ако тази статия ви e била полезна, но имате нужда от допълнителни дерматологични продукти, посетете нашия сайт www.whiteflower.bg 

Разгледайте и нашият крем за кожни раздразнения

Коментари

Няма коментари!

Оставете вашият коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември

Регистрация на нов профил

Вече имам профил?
Вход или Възстановяване на парола